Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[Download] "Tyskungen" by Camilla LĂ€ckberg * eBook PDF Kindle ePub Free

Tyskungen

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Tyskungen
  • Author : Camilla LĂ€ckberg
  • Release Date : January 19, 2007
  • Genre: Mysteries & Thrillers,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 3520 KB

Description

Mord med rötter i nazismens brott Efter fjolĂ„rets succĂ© med OlycksfĂ„geln har Camilla LĂ€ckberg seglat upp som Sveriges hetaste kvinnliga deckarförfattare. Nu kommer hon med sin femte roman om författaren Erica Falck och polisen Patrik Hedström i FjĂ€llbacka. Den hĂ€r gĂ„ngen Ă€r det Ericas egna familjehemligheter som kommer upp till ytan.          En varm augustidag hittas en gammal man död i sitt hem i FjĂ€llbacka. Obduktionen visar att han blivit ihjĂ€lslagen med ett enda slag frĂ„n ett tungt stenföremĂ„l och att han dog redan i juni. Att ingen upptĂ€ckt dödsfallet beror pĂ„ att mannen var nĂ„got av en ensling och att den bror han delade huset med har varit bortrest hela sommaren.           NĂ€r Erica fĂ„r höra talas om mordet blir hon bestört. Sedan hon börjat lĂ€sa sin mors dagböcker har hon nĂ€mligen upptĂ€ckt att modern umgicks i samma kretsar som den mördade mannen under andra vĂ€rldskriget. Dessutom sökte hon sjĂ€lv upp honom före sommaren för att frĂ„ga om en nazistmedalj hon hittat i sin mors kista uppe pĂ„ vinden. Kan hon sjĂ€lv ha satt igĂ„ng ett hĂ€ndelseförlopp som ledde till mord?          Erica fortsĂ€tter att lĂ€sa moderns dagböcker och upptĂ€cker att Elsy varit med om fruktansvĂ€rda upplevelser. Dramatiska, sorgliga hĂ€ndelser som förklarar varför hon var oförmögen att knyta an till sina döttrar.           Trots att Erica egentligen borde skriva pĂ„ sitt nya bokmanus kan hon inte lĂ„ta bli att grĂ€va djupare i fallet. Och trots att Patrik precis inlett sin pappaledighet dras Ă€ven han in i utredningen.           MĂ„nga frĂ„getecken kvarstĂ„r. Vad var det som vĂ€cktes till liv nĂ€r Erica sökte upp den mördade mannen? Vem eller vilka var beredda att mörda för att sanningen om det förflutna inte skulle komma fram?

Tyskungen Àr en mycket stark kriminalroman dÀr Camilla LÀckberg ÄtervÀnder till en period av Sveriges historia som aldrig upphör att fascinera. Precis som i den kritikerrosade Stenhuggaren arbetar Camilla LÀckberg med tvÄ tidsplan och vÀver skickligt samman nutidshistorien med den gripande berÀttelsen om en ung kvinnas upplevelser i 1940-talets Sverige.

Camilla LĂ€ckberg, född 1974, Ă€r civilekonom men har sadlat om till författare. Hennes första tvĂ„ kriminalromaner, Isprinsessan och Predikanten, lovordades i pressen och fick snabbt en stor lĂ€sekrets. Men det verkliga genombrottet kom med Stenhuggaren, som nominerades till Årets bĂ€sta svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin, och OlycksfĂ„geln, som var huvudbok i Bonniers Bokklubb.           Hennes böcker lĂ€r bli Ă€n mer aktuella nĂ€r SVT hösten 2007 visar den tv-serie som baseras pĂ„ Isprinsessan och Predikanten.          Camilla LĂ€ckberg Ă€r född och uppvuxen i FjĂ€llbacka men bor numera i Stockholm med sin familj.


Download Free Books "Tyskungen" PDF ePub Kindle